Sylwestrowe menu kolacji degustacyjnej:
Amouse bouche
- Limonkowy grawlax z dorady/ mus jabłkowy z imbirem/ maślanka z oliwą orientalną i kawiorem
Przystawka
- Carpaccio z kaczki długo dojrzewającej/ żel wiśniowy/ figa karmelizowana/ rucola
Wino: Hugel Gentil Alsace A.O.C. Francja
Zupa
- Bouillabaisse szafranowe/ łosoś/ małże/ fenkuł
Danie rybne
- Przegrzebki w emulsji maślanej/ risotto z szampanem i rakami/ groszek cukrowy
Wino: A Growes Touch Chardonnay Australia
Intermezzo
- Granita z czerwonej pomarańczy/ Larios Pink Gin
Danie mięsne
- Jeleń/ Jagermeister/ pure z batata/ marchewka baby karmelizowana w pomarańczach
Wino: Maxale Primitivo Appasimento Włochy
Deser
- Gruszka duszona w białym winie/ kruszonka imbirowa/ krem Cointreau
Calvados Boulard V.S.O.P.
Start kolacji pomiędzy godziną 17:00 a 20:30.
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Lampka francuskiego wina musującego Frederic Chopin dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Rezerwacji prosimy dokonywać pod nr telefonu +48 58 323 83 58 / [email protected]
Data:
wtorek, 31.12.2024, 17:00
Wykonawca / Organizator:
Restauracja Filharmonia
Lokalizacja:
Restauracja Filharmonia
ul. Ołowianka 1
80-751 Gdańsk

Bilety:
Cena od - 590 PLN