Przygotowaliśmy dla was wyjątkową kolację pełną najlepszych smaków w formie menu degustacyjnego.
Kolacja będzie dostępna w dwóch opcjach godzinowych- o 17:30 i o 20:30.
1. 17:30 do 20:00 4 dania w cenie 350 pln, pairing wina dla chętnych za 160 pln.
2. 20:30 do 23:00 5 dań w cenie 450 pln, pairing wina dla chętnych 210 pln.
Do każdego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
MENU MIĘSNE:
AMUSE BOUCHE
TATAR WOŁOWY
śliwka umeboshi, piklowany czosnek niedźwiedzi, świeże liście shiso, piklowana gorczyca, szalotka, szczypiorek
pairing: 2020 Bodega Matsu La Jefa, Toro, Hiszpania
TATAKI JAGNIĘCE
czarna trufla, piklowane kurki, ponzu z yuzu
pairing: 2021 Viberti Chardonnay Rinato Langhe, Piemont, Włochy
BIODRÓWKA CIELĘCA
jus z trawą cytrynową, krokiet ziemniaczany z gorczycą, por
pairing: 2019 Bouchard Aine&Fils Chateauneuf du Pape, Francja
SCHAB Z JELENIA (TYLKO 20:30)
puree z wędzonego buraka, demi glace z umeboshi, piklowana żurawina, zioła
pairing: 2018 Yangarra Shiraz, McLaren Valley, Australia
CHOUX AU CRAQUELIN
ptyś z kruszonką, krem pralinowy, ganache z yuzu
pairing: domowa nalewka
MENU RYBNE:
AMUSE BOUCHE
CEVICHE Z PRZEGRZEBKÓW
sos kokosowy, kumkwat, ogórek, begonia
pairing: 2022 Pio Cesare Gavi DOCG, Piemont, Włochy
CRUDO Z TUŃCZYKA
zielone oliwki, orzeszki pinii, kapary, tajska bazylia
pairing: 2022 Fattoria Nitardi Ben Vermentino, Toskania, Włochy
BIAŁY HALIBUT
puree z palonego bakłażana, rybny demi glace z zielonym pieprzem, szczypiorek
pairing: 2020 Clos du Mont Oliviet Chateauneuf du Pape Les Charretons blanc, Francja
OŚMIORNICA (TYLKO 20:30)
fenkuł, feta, czarna limonka
pairing: 2021 Borgono Colli Tertonessi Timorasso DOC Derthona, Tortona, Włochy
CHOUX AU CRAQUELIN
ptyś z kruszonką, krem pralinowy, ganache z yuzu
pairing: domowa nalewka
Data:
niedziela, 31.12.2023, 17:30
Wykonawca / Organizator:
Niesztuka Restaurant&Bar
Lokalizacja:
Niesztuka Restaurant&Bar
ul. Mariacka 2/3
80-833 Gdańsk
Bilety:
Bilety od - 150 PLN