Przygotowaliśmy dla was wyjątkową kolację pełną najlepszych smaków w formie menu degustacyjnego. Kolacja będzie dostępna w dwóch opcjach godzinowych- o 17:30 i o 20:30.
- 17:30 do 20:00 4 dania w cenie 330 pln pairing wina dla chętnych za 150 pln.
- 20:30 do 23:00 5 dań w cenie 400 pln i pairing wina dla chętnych 210 pln.
Do każdego rachunku doliczamy 10% serwisu kelnerskiego.
Menu Mięsne
AMUSE BOUCHE
TATAR WOŁOWY
raita z koziego sera, kapary z czarnego bzu, orzechy laskowe, piklowana gorczyca, szalotka, szczypiorek
PAIRING: 2015 Chenin Blanc Houmoed Mooiplaas, RPA
TATAKI JAGNIĘCE
por, dymka, truflowe ponzu, yuzu, sezam
PAIRING: 2017 Nivarius Edicion Limitada, Hiszpania
SCHAB Z JELONKA (dostępny tylko o 20:30)
grzyby, czyściec bulwiasty, demi glace, kasztany
PAIRING: 2019 Clos du Mont-Oliviet Chateauneuf du Pape Rouge, Francja
POLIK WOŁOWY
foie gras, puree z palonego bakłażana, miso, figowy jus
PAIRING: 2016 Anwilka, RPA
CREMA CATALANA
brusznica, mandarynka, pistacje, biszkopt
PAIRING: Madeira, Portugalia
Menu Rybne
AMUSE BOUCHE
CRUDO Z PRZEGRZEBKÓW
rabarbar, grillowany melon, chlorofil
PAIRING: 2021 Nicosia Lenza Di Munti Etna bianco, Włochy
TATAKI Z TUŃCZYKA
dashi z yuzu, pikantna kruszonka, sezam
PAIRING: 2020 Kung Fu Girl Riesling, USA
HALIBUT (dostępny tylko o 20:30)
grzyby maitake, wędzona marchew, fumet z żabnicy, koji
PAIRING: 2020 Clos du Mont-Oliviet Chateauneuf du Pape Blanc, Francja
OŚMIORNICA
piana z wędzonych truflowych ziemniaków, puder truflowy, topinambur
PAIRING: 2019 Le Plan des Moines Gigondas Les Vendangeuses, Francja
CREMA CATALANA
brusznica, mandarynka, pistacje, biszkopt
PAIRING: Madeira, Portugalia
Data:
sobota, 31.12.2022, 17:30
Wykonawca / Organizator:
Niesztuka Restaurant&Bar
Lokalizacja:
Niesztuka Restaurant&Bar
ul. Mariacka 2/3
80-833 Gdańsk

Bilety:
Bilety od - 150 PLN
